Cum pot bloca drept la proprietate al unui copil din prima căsătorie sau soția actuală sa nu fie data afara din apartament de copilul meu din prima ccasatorie după ce eu no sa mai fiu.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiul respectiv nu este proprietar, dar o sa vă moștenească, împreună cu actuala soție.
Fiul moștenitor n-o va putea evacua din imobil pe soție, deoarece va avea drept de abitație pentru tot restul vieții.
Dupa decesul dumneavoastra, succesori sunt sotia supravietuitoare( cu o cota de 1/ 4 din 1/ 2 , daca discutam de bunurile comune, proprietate devalmasa , anume o cota de 1/ 8 ), si copilul.( acesta are o cota de 3/ 4 din 1/ 2 , anume cota de 3/ 8 ).
In ceea ce priveste bunurile proprii, cotele -parti din dreptul de proprietate sunt urmatoarele :
1/ 4 va detine sotia supravietuitoare.
3/ 4 va fi cota-parte a copilului.
Pe cale de consecinta, evacuarea nu poate surveni, cata vreme discutam de bunuri in stare de indiviziune.
Sistarea starii de indiviziune se efectueaza prin partajare.
Partajarea, insa, nu poate imbraca forma atribuirii, daca , in speta, cota-parte detinuta de sotia dumneavoastra este mai mare, fata de cea a copilului.( in cazul bunurilor proprietate comuna , aceasta are o cota de 1/ 2 proprie, si o cota de 1/ 4 din 1/ 2 , anume 1/ 8 ).
Mostenire
laura_daniel_nita
Buna ziua.
Intrebarea mea probabil o sa para banala
Tatal meu vitreg a decedat.
dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. ... (vezi toată discuția)