avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie a copilului

Acum 4 ani dintr-o relație de concubinaj am facut un copil iar tatăl la recunoscut apoi după 2 ani m.am despărțit de el din cauza problemei lui cu alcoolul și violenței iar aceste nu sa mai interesat de acest copil.In acesti 2 ani m.am căsătorit cu un alt bărbat care dorește să trec copilul pe numele lui....Cum ar trebui sa procedez in acest caz?Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez pentu a putea schimba numele copilului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:34, 12 Februarie 2020
Ar trebui ca sotul sa adopte minorul legal. Interesati-va care e procedura adoptiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dintr-o relatie de concubinaj, am un copil cu acest ... Adela1230 Adela1230 Buna ziua! Dintr-o relatie de concubinaj, am un copil cu acest barbat. Noi ne-am despartit, ameninta ca imi va lua copilul. Acesta are probleme cu alcoolul, ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului cocancl cocancl Buna, Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor szidonia87 szidonia87 Buna ma numesc Szidonia, am un baietel de 2 ani jumate care poarta numele meu de familie. M-am despartit dintr-un concubinaj de tatal copilului. Prin Hotarare ... (vezi toată discuția)