avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inregistrare activitate economica ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inregistrare activitate economica ong

Care sunt pasii de urmat pentru ca un ong (asociatie) sa poata desfasura activitate economica? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:04, 21 Aprilie 2020
sa aiba activat vectorul fiscal pentru impozitul pe profit si pregatita contabilitatea sa poata evidentia distinct operatiunile care tin de activitatea economica, sa fie luata decizia Adunarii Generale sau Consiliului Director pt inceperea acestor activitati si stabilite detaliile, in functie de daca si ce se prevede in Statut in acest sens.... si sa existe eventualele autorizatii daca legea cere vreo autorizatie pentru acel tip de activitate sau pentru spatiul in care se desfasoara sau pentru personalul implicat etc. Nu exista o precodura specifica ca la SRL unde trebuie sa ai in actul constitutiv anumit CAEN si sa il "autorizezi".....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate economica ong - pe sectie crysenc21 crysenc21 Stiu ca asociatiile pot avea in cadrul lor sectii care pot desfasura activitati economice care sunt in legatura cu scopul asociatiei. Daca o asociatie vrea ... (vezi toată discuția)
Salariu membru fondator asociatie alex12345 alex12345 Buna ziua, Doresc infiintarea unei asociatii si am 3 nelamuriri: 1. asociatia va derula diverse proiecte in mai multe domenii (educatie, sport, activitati ... (vezi toată discuția)
Cod caen ong Patricia.13.10 Patricia.13.10 Buna ziua! Cum se declara un cod caen pentru ONG? in clipa de fata exista unul, insa am vrea sa mergem pe altul, conform statut, avem posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)