avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Condiționare obținere certificat fiscal de plata ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Condiționare obținere certificat fiscal de plata impozitului

Este legală condiționarea obțineri certificatului fiscal pentru o persoana decedată de plata impozitului pe casa?Am nevoie de certificat fiscal pentru dezbaterea mosteniri.Este începutul anului și până la finalul lui mai sunt 10 luni,nu mi se pare corect acest lucru.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 12:45, 14 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti cererea la registratura si, daca nu o inregistreaza, cereti sa va redacteze refuzul in forma scrisa.

Daca nu vor nici asta, va inscrieti in audienta la seful SPFL.

Totodata trimiteti cererea prin posta sau curier cu confirmare de primire.
Este legal sa ceara plata impozitului pe casă pentru anul in curs pentru a elibera un certificat fiscal pentru persoana decedată,acest lucru mă interesează(legea Nr....),trebuia să plătesc 4(patru lei)dar nu vor să elibereze certificatul fiscal până nu se plătește impozitul pe casă pentru anul acesta ,2020.Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de atestare fiscala privind situatia datoriilor pe care le are un contribuabil la finantelele locale se elibereaza la cerere si nu este conditionat de plata acestora.

Cu scuzele de rigoare, din raspuns se intelege ca este un abuz neeliberarea certificatului si eu incercam sa va sfatuiesc cum sa obtineti dovada ca ati fost pe acolo pentru ca, pe vorbe, cum se spune, ei pot zice, invers.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme primarie anonim_71 anonim_71 Este legal ca angajatul unei Primarii de comuna sa refuze eliberarea adeverintei necesare intocmirii dosarului pt APIA pe motiv ca cetateanul care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune-certificat fiscal de la primarie biancarenata biancarenata Buna ziua , am inceput sa imi pregatesc actele de succesiune, iar notarul mi-a spus ca imi trebuie certificat fiscl de la primarie cu situatia datoriilor pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren retroactiv abserban abserban Buna ziua, Primaria sectorului 3 a uitat sa ma impoziteze pe un teren ce il am in folosinta. Am primit o hirtie acasa cu impozitul datorat pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)