avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract imobil

am un apartament si doresc sa il vand , am facut un antecontract fara sa il trec in cartea funciara , in contract mi s-a dat suma de 5000 euro dar se precizeaza ca in caz ca cumparatorul doreste sa renunte isi primeste banii inapoi , conractul expira peste cateva luni iar eu am alt cumparator, pot anula antecontractul daca cumparatorul nu e de acord? ce pot face sa nu ma dea in judecata cumparatorul din antecontract
Cel mai recent răspuns: Stoean Lavinia-Cătălina , Avocat 13:04, 28 Februarie 2020
Nu cred că am înțeles întrebarea dvs.
1. Care ,,EL” spuneți că nu are banii?
2. Până la urmă, cine refuză să mai încheie acel contract? Dvs. - pentru că ați găsit alt cumpărător, sau promitentul-cumpărător pentru că nu are bani?
3. Dacă contractul de vanzare efectivă urma să fie încheiat în iunie 2020, iar dvs. refuzati sa il mai semnati, promitentul-cumpărător are dreptul să vă dea în judecată în maxim 6 luni care curg din luna iunie. Adică până în decembrie. Dacă vă dă în judecată în ianuarie 2021, spre ex, puteți să vă apărați invocând prescripția, iar el va pierde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara data de expirare si fara un termen de incheiere a contractului. Cpii Cpii Buna ziua In urma cu 5 ani, mama a facut un antecontract de vanzare cu o alta persoana fizica pentru un teren extravilan. Terenul era mostenit de la bunica pe ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumpărare apartament Elena7777 Elena7777 La începutul lunii februarie 2020 am dorit sa cumpăr, cu bune intenții, un apartament de la dezvoltator cu credit ipotecar. Pe baza unui precontract am ... (vezi toată discuția)