avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune complicata! Partea 2. Reprezentat de avocat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune complicata! Partea 2. Reprezentat de avocat sau nu ?!

Buna ziua!
Bunicul din partea tatalui a dobandit un teren inainte sa se casatoreasca. Dupa casatorie, pe acel teren, a construit o casa. <b
Bunicii au avut doi copii: o fata F. si un baiat B.( tatal meu).
Prima data a decedat bunica si dupa bunicul.
Dupa decesul bunicului matusa mea F. a renuntat la partea ei din partea bunicului in favoarea tatalui meu B.
Dupa aceasta a decedat si tatal meu.
Pana aici nu a fost facuta nicio succesiune. Tatal meu a dat doar o declaratie la notar ca accepta renuntarea surorii.
Am comunicat cu matusa F., ea mi.a spus ca doreste contravaloarea partii ei dar mai intai sa fac o evaluare si sa.i trimit documentele.
Intre timp am fost contactat de un avocat din partea ei printr.un e.mail in care imi spune cine este si imi cere documentele de evaluare.
Intrebari:
1. Ce cota imi revine mie si ce cota ii revine matusii?
2. Ar fi indicat sa angajez si eu un avocat?
3. Se poate face o intelegere ca eu sa.i platesc partea in decurs de un an sau ceva de genul acesta?
4.Ce obligatie am eu sa dau documentele acelui avocat?Pentru ca nu stiu mai nimic, daca este intradevar angajat de matusa sau este doar un amic care vrea sa o ajute...
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:57, 12 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel puțin mergeți la cabinetul unui avocat și plătiți o consultanță juridică, ca să nu negociați cu mătușa în defavoarea dumneavoastră.
Dacă mătușa este dispusă să vă înțelegeți amiabil, plătiți un avocat să vă asiste la negociere.
In principiu 50%-50%, dar dacă într-adevăr a renunțat, culegeți doar dvs moștenirea!
Mergeți cu actele la un avocat, nu aveți obligația să-i dați niciun act avocatului părții adverse de vreme ce nu există niciun litigiu, caz în care instanța ar putea solicita prezentarea unor înscrisuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama vitrega are dreptul la casa ? Iulia2012 Iulia2012 Buna ziua, Am nevoie de opiniile dvs in urmatoarea problema. Mama vitrega a tatalui meu/ bunica mea, in urma unui conflict si influientata de rudele ei, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajuți cu raspunsul la urmatoarea situatie. ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Va rog sa ma ajuți cu raspunsul la urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si ca mostenitori o are pe sotie, un fiu (eu) si o fiica ( ambii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ANA39 ANA39 Bună ziua. As dori sa mă ajutați intr-o problema. Bunica mea a cumpărat un teren loc de casa printr-un act de vanzare pe numele ei în timpul ... (vezi toată discuția)