avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Contract de comodat intre PFA in curs de infiintare si ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Contract de comodat intre PFA in curs de infiintare si Persoana Juridica

Bună!
Am o nelămurire și nu găsesc niciunde pe net răspuns la problema mea.
Vreau să înființez un PFA și aș dori ca sediul social să fie locul unde stau (adresa din buletin).
Închiriez acest apartament de la o firmă (Persoană Juridică) de câțiva ani, aici locuiesc și nu știm cum să procedăm cu contractul de comodare. Nici locatarul (PJ) nici eu nu știm ce se întâmplă cu impozitul pe clădire, în caz că pe adresa poștală a clădirii se înregistrează un domiciliu fiscal. Se schimbă ceva?
La închirierea de la persoană fizică e clară situația, trebuie depusă ITL-001 și bifată la punctul unde scrie "La adresa poștală a clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal al unui operator economic, dar nu se desfășoară nici o activitate economică." și astfel impozitul se calculează ca pentru clădiri rezidențiale.
La închirierea de la persoană juridică care-i situația?
Menționez că nu voi desfășura activitate economică la sediul social.
Sper că am fost de înțeles.
Mulțumesc în avans pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:05, 15 Februarie 2020
In cazul incheierii contractului de comodat cu un proprietar PJ, nu trebuie declarat nimic, niciunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladirile persoanelor fizice cu sediu social pfa dmlDML2005 dmlDML2005 Buna ziua, Intrebarea mea este relativ la impozitul pe cladiri in cazul existentei la adresa respectiva a unui sediu social de PFA/firma pentru anul ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri rezidential - pfa, va rog indrumare anca_ro anca_ro Buna ziua, am un PFA la adresa la care locuiesc. Sunt in situatia in care spatiul rezidential fata de spatiul nerezidential nu sunt delimitate specific in ... (vezi toată discuția)
Sediu social in apartament cata14dc cata14dc Am avut un contract(1 camera) cu o firma pt sediu social in apartamentul meu pana in 2007.Din 2007 nu s-a mai prelungit contractual cu respectiva firma dar ... (vezi toată discuția)