avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SOS!! Interesul superior al copilului!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SOS!! Interesul superior al copilului!

Buna ziua!! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt divortat,cu un copil minor cu domiciliul la mama.Platesc corect pensia alimentara,contribui doar eu si in intregime cu toate cheltuielile necesare copilului, si imi rup sufletul de fiecare data cand dupa vizita trebuie sa il duc inapoi mamei.Plansetele , rugamintile si felul in care se agata de mine sa nu il las ma sfasie!Am facut tot ce a fost omeneste si legal posibil sa obtin domiciliul la mine,avocat,ordonanta presidintiala,psiholog expert,martori,anchete sociale.Rezultatul?...un copil al carui mama nu ii pasa de el,ea a parasit domiciluiul in cautarea mirajului strainatatii,copilul sta cu bunicii intr..un satuc in conditii mai putin decat modeste,departe de scoala,desi aventurile mamei s..au incheiat,cei care se ocupa de copil sunt bunicii,mama doar isi varsa frustrarile si toanele pe copil,acesta s..a inchis in el,nu comunica,este foarte trist este singuratic,ii este frica si la cea mai mica observatie la scoala,plange.Mentionez ca eu dispun de toate conditiile de crestere si educare ale copilului,a crescut in standard de viata ridicat,este foarte atasat de mine si de casa unde a crescut dar toate acestea impreuna cu ce am spus mai sus nu au contat in instanta.Cel care a pierdut dureros,smuls brutal din viata cu care a fost obisnuit este copilui.Pentru ca la noi in tara,castiga mama,indiferent de conditii,Respect, tuturor mamelor,mame,nu este si cazul mamei copilului meu.Cu ce as mai putea proba in instanta,abuzurile emotionale ale mamei asupra copilului ca nu..l poate indeparta de mine si in loc sa isi asume alegerile gresite pe care le..a facut se razbuna pe noi pentru ca a dat gres.Poate ca doar un examen psihologic ar evidentia derapajele psihice ale mamei dar stiu ca nu se ia in calcul. Cu fosta nu se poate comunica.Urla,tipa se cearta din orice.Ce as mai putea face sa schimb aceasta situatie nu stiu. Va rog pe cei care v.ati confruntat cu situatie asemanatoare si ati reusit sa obtineti domiciliul la tata sa imi dati un sfat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:13, 13 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa apelati la ajutorul unui avocat specializat in asemenea spete si sa demarati in instanta alte dosare.
Nu exista autoritate de lucru judecat ijn aceasta materie.
Cand s a pronuntat ultima hotarare ? Ce varsta are minorul? Care a fost motivarea instantei pt domicilul la mama ?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Dacă minorul este destul de mare va fi audiat și el pentru a-și exprima poziția (obligatoriu dacă are peste 10 ani, dar poate fi audiat chiar de pe la 6-7 ani dacă apreciază instanța)!
Demarați un nou litigiu, pe lângă ancheta socială insistați și la o cerecetare la fața locului (deși se obține greu în practică); n-ar strica și martori care au asistat la atașamentul incomensurabil al minorului față de dvs, în dihotomie cu pseudorelația pe care o are cu mama!
Totodată, ar trebuie alegat de
manieră persuasivă cu privire la avantajele și perspectivele trailului în mediul urban, etc.
Atenție, pentru a fi introdusă o nouă cerere trebuie să se schimbe circumstențele în care s-a pronunțat prima dar se poate motiva și acest aspect în speța dvs!
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Domiciliu copii in cazul unui divort ContSters285708 ContSters285708 Buna ziua Daca in cazul unui divort,doi copii minori, de 11 si 4 ani,tatal cere ca cel de 11 ani sa aiba domiciliul la el si cel de 4 ani la mama,are sanse de ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)