avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract inchiriere Spatiu Comercial , proprietar o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract inchiriere Spatiu Comercial , proprietar o Asociatie de Proprietari

Daca Asociatia de Proprietari nu mai detine contractele de inchiriere inregistrate cu 20 ani in urma, contractele se pot anula ? Sunt Presedinte al unei Asociatii de Proprietari si la preluarea documentelor am aflat ca pentru cele 3 spatii comerciale inchiriate nu exista contractele de inchiriere. Asociatia primeste anual o chirie modica. Din informatia data verbal de vechiul Presedinte al asociatiei aceste contracte sunt incheiate pe o perioada de 45 ani. De unde se poate solicita o copie a contractelor ? Cum se pot anula aceste contracte de inchiriere ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:29, 13 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aveti contractul ca sa vedeti variantele pt rezilierea acestora.

Despe anulare nu poate fi vorba avand in vedere vechimea.

In mod normal contractele de inchiriere ar trebui sa existe la Registrul Comertului daca societatile respective au declarat acolo sediul/punct de lucru.

Sunt aceleasi societati comerciale? Eu una nu prea cred
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca au fost incheiate contracte de locatiune acestea trebuie sa fie fi fost realizate cel putin in 2 exemplare
Asociatai de proprietari primeste o chirie modica in baza unui temei legal,deci cel care achita chiria detine in sarcina sa aceasta obligatie in baza unui raport juridic incheiat cu asociatia de proprietari
Asociatai de proprietari poate solicita copii ale docuentelor fie de la locatari beneficiarii spatiilor fie de la serviciul specailizat din primarie
Modificarea clauzelor contractuale se poate realiza in conformitate cu dispozitiile in vigoare si clauzele reciproce asumate in contractele initiale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Anulare contract inchiriere intre asociatie si srl ContSters263546 ContSters263546 Buna ziua. Problema cu care ma confrunt este anulatea unui contract de inchiriere incheiat intre o Asociatie de Proprietari (bloc) si o Societate Comerciala ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)