avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui dupa divort fara acordul sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui dupa divort fara acordul sotului

Buna! In hotararea de divort fostul sot a specificat faptul ca nu este de acord ca eu sa-i pot folosi numele. Divortul s-a pronuntat, intre timp pasaportul a expirat si l-am prelungit pe acelasi nume-numele fostului sot(acum nu sunt casatorita). As dori sa stiu ce pot face in cazul in care o alta persoana sesizeaza instanta si reclama acest lucru(fals de identitate?) , ce risc , ce pot sa fac. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:18, 10 Decembrie 2009
Instanta de judecata poate incuviinta purtarea numelui sotul , insa pentru motive temeinice.
Stoica Ioana a scris:

Instanta de judecata poate incuviinta purtarea numelui sotul , insa pentru motive temeinice.


Potrivit art.40 ali.1 si 2 C.fam., sotii se pot invoi ca acela dintre ei care a purtat in timpul casatoriei numele de familie al celuilalt sot sa pastreze acest nume si dupa desfacerea casatoriei, cu conditia ca instanta sa ia act de invoiala lor. Daca sotii nu se inteleg in aceasta privinta, instanta de judecata poate, pentru motive temeinice, sa incuviinteze pe sotul respectiv sa-si mentina numele luat la incheierea casatoriei.
Prin urmare trebuia sa solictati in cadrul divortului acest lucru si sa administrati probe pentru a convinge instanata.

Din pacate acum e tardiv.

in privinta faptei dvs. va sfatiuiesc sa va modificati urgent documentele alfel riscati nu numai falsul privind identitatea ci si fals in declaratii .
Faptul ca o instanta a hotarat intr-un sens nu are ca si consecinta exonerarea dvs. de raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere nume dupa divort ContSters118946 ContSters118946 fosta sotie ,pe langa unele probleme de lacomie cumulate cu stari de depresie si ceva plangeri penale soldate cu iup,imi tarfaleste numele si as vrea o solutie ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila-cine o pune in aplicare? GHIGU GHIGU Buna ziua!.Revin iarasi cu problema mea:prin hotararea de divort (devenita definitiva si irevocabila prin neapelare in luna mai 2008) mi-au fost incredintati ... (vezi toată discuția)
Reluarea numelui dupa divort Mihaelay2012 Mihaelay2012 Buna ziua,am citit pe forum cateva raspunsuri legate de reluarea numelui dupa divort.In cazul viitorului meu sot problema se pune in felul urmator\"fosta lui ... (vezi toată discuția)