avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cf nou partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cf nou partaj

buna, am cumparat un teren cca 1000 mp cu fostul sot. Am divortat dar intre timp s-au schimbat legile si au venit si au masurat din nou terenul si s-a facut un alt cf., el normal ca a cerut numai pe numele lui. Daca pe contractul de vanzare cumparare apar si eu cu jumatate cota parte, acuma cu cf nou mai am ceva din terenul respectiv sau nu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 21:44, 16 Februarie 2020
ce este ”un alt cf”?
în orice caz, calitatea Dvs. de proprietar derivă din actul de vânzare.
Adica acuma cu noile legi cadastrale, Cf- Carte funciara.
Deci... a fost cumparat in timpul casniciei, dupa divort el a cerut sa fie numai pe numele lui terenul pe cartea funciara. Dar contractul de vanzare cumparare este de 50-50 cota parte. Si intrebarea este, poate sa faca asa ceva? Adica si eu am dati ceva banuti cand am cumparat si acuma el poate sa treaca doar pe numele lui?
sunteți proprietar conform cotei.

szabolili a scris:

Adica acuma cu noile legi cadastrale, Cf- Carte funciara.
Deci... a fost cumparat in timpul casniciei, dupa divort el a cerut sa fie numai pe numele lui terenul pe cartea funciara. Dar contractul de vanzare cumparare este de 50-50 cota parte. Si intrebarea este, poate sa faca asa ceva? Adica si eu am dati ceva banuti cand am cumparat si acuma el poate sa treaca doar pe numele lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in anul 2008 am cumparat o parcela de teren arabil ... topo10469 topo10469 Buna ziua in anul 2008 am cumparat o parcela de teren arabil in suprafata de 1351 mp impreuna cu 1/12 din cota de drum aferenta parcelei , ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa dupa ce cumpar casa mirceaCRM mirceaCRM Buna ziua, Am nevoie de un sfat si etape pentru a rezolva o mica problema: Am ales sa cumpar prin prima casa un apartament la casa intr-un duplex. Sunt 4 ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatii comune condominium ? turbo20010 turbo20010 Salut. De curand am cumparat un apartament, iar in contract scria asa : \"Se vinde dreptul de proprietate pentru : - apartamentul nr. 5, situat in ... (vezi toată discuția)