avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functionar public

Daca sunt deja functionar public la o instituție si vreau sa fiu consilier la o primarie( pentru alegerile de anul acesta ) se poate? Nu intra la conflict de interese. Doresc sa-mi pastrez serviciul la instituția la care deja activez , dar mi-as dori sa fac parte si din consilierii locali , dupa alegerile de anul acesta. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 14 Februarie 2020
Legea `161/2003
Art. 88.
(1) Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu:
.....
c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! sunt managerul unui centru cultural, înstitutie ... vasileroibu vasileroibu Bună ziua ! Sunt managerul unui Centru Cultural, înstitutie cu personalitate juridică, aflată în subordinea consiliului local. Am candidat pe lista de ... (vezi toată discuția)
Incompabilitate Hunorka Hunorka Dupa fisa postului sunt intr-o functie publica, denumirea postului: functie publica generala,teritoriala,de executie, consilier. Am candidat la alegerile ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public moclaura moclaura buna ziua, sunt functionar public de executie in judetul ialomita, candidez pt functia de primar intr-o uat din judetul braila si vreau sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)