Buna ziua. Eu si sotul ne-am cununat civil in noiembrie 2015. Avem un baietel de aproape 4 ani. Am parasit domiciliu conjugal, eu si copilul pe data de 1 septembrie, la politie mi sa cerut doar numele si numaru de telefon zicand ca numai in caz de divort au ei nevoie de instiintare, nu am semnat nimic.Nu avem bunuri comune, doar masina mea este acizitionata cu 2 luni inainte de casatorie. Eu vreau sa am copilul, sotul munceste in tara in constructii, vine acasa odata la 3 saptamani. Cum dizolv casnicia? De ce am nevoie ca sa fac asta? Eu nu sunt angajata momentan, e asta o problema?
Buna ziua,
Divortati fie la notar daca va intelegeti civilizat fie in instanta daca nu va intelegeti.
Veti exercita in comul autoritatea parinteasca si domiciliul minorului va fi, probabil, la mama cu program de vizitare din partea tatalui si obligatia acestuia la plata pensiei de intretinere.
Apelati la ajutorul unui avocat in instanta.
Trebuie să introduceți o acțiune de divorț și să solicitați ca locuința copilului să fie stabilită la dvs. Trebuie să dovediți că puteți asigura copilului o locuință și trebuie să aveți și venituri, chiar dacă acestea sunt minimale. Instanța de judecată ia hotărârea în interesul superior al copilului și va analiza situația.
Nu reprezintă un impediment faptul că nu lucrați în prezent. Este important sa dovediți însă ca puteti asigura copilului o locuință( proprietate personală, chirie,ori la familia dvs) precum și că aveti sprijinul financiar al familiei sau al unui nou partener daca sunteti cu cineva.
Solicitați si pensie de întreținere de la tata in procent de 25% din veniturile sale, de la data formulării cererii.
Ar fi indicat sa apelați la un avocat( de pe forum sau recomandat) care să vă sprijine în acest demers.
Conform noului cod civil, exista urmatoarele variante de desfacere a unei casatorii:
- La cererea unui sot, atunci cand bazat pe motive temeinice poate dovedi cum ca raporturile dintre cei doua sunt grav vatamate, continuarea casatoriei fiind imposibila.
Nepotrivirea de caracter nu mai este valida?