avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua. Eu si sotul ne-am cununat civil in noiembrie 2015. Avem un baietel de aproape 4 ani. Am parasit domiciliu conjugal, eu si copilul pe data de 1 septembrie, la politie mi sa cerut doar numele si numaru de telefon zicand ca numai in caz de divort au ei nevoie de instiintare, nu am semnat nimic.Nu avem bunuri comune, doar masina mea este acizitionata cu 2 luni inainte de casatorie. Eu vreau sa am copilul, sotul munceste in tara in constructii, vine acasa odata la 3 saptamani. Cum dizolv casnicia? De ce am nevoie ca sa fac asta? Eu nu sunt angajata momentan, e asta o problema?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:51, 15 Februarie 2020
Nepotrivirea de caracter nu a fost motiv de divort pe vechiul cod.
Era o lege comunista pe calea interpretarii si fara motive temeinice nu se divorta.In regimul comunist dura 2 ani divortul daca nu 3-4 ani.
Acum...instantele sunt ceva mai ingaduitoare dar in limitelele legii si nunasa aiurea si nelegal.
De aceea, v-am atras atentia ca trebuie abordat serios procesul.
Daca se respinge divortul nu va mai puteti folosi de aceleasi motive.
Este foarte important ca macar actiunea de divort sa va fie redactata de avocat daca nu va permiteti si reprezentare in instanta.

Nepotrivirea de caracter este transpusa in divortul prin acordul sotilor deoarece se impune ca ambii sa nu se potriveasca si nu doar unul.
Asa, ca sa intelegeti pe scurt, pentru ca discutiile pot fi foarte lungi pe aceasta tema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori la depunere cerere divort ivf ivf vreau sa depun o cerere de divort ca motiv nepotrivire de caracter. am vazut ca la formularul cererii de divort exista 2 rubrici de martori, nu am martori in ... (vezi toată discuția)
Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)
Divort..va rog mult sa ma ajutati roberta-daria roberta-daria va rog mult sa-mi spuneti ce motive se pt invoca pt un divort amiabil.mentionez faptul ca adevaratul motiv pt care doresc sa divortez este faptul ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)