avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am fost inselat in privinta cumpărări unui motor de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am fost inselat in privinta cumpărări unui motor de tractor f

Bună ziua domniilor avocați,intampin o problemă în privința achiziționării unui motor de tractor.
In data de 27 ianuarie 2020 mam deplasat cu mașina personală de la domiciliului meu din BOTOSANI până la un anumit domn din județul Bacău comuna Buhusi,pentru a achiziționa un motor de tractor fiat de la domnul respectiv după cum ne-a m înțeles la telefon.
Intelegerea a fost in felul urmator domnul din Bacau pe nume Adrian ocupanduse cu achiziționării de utilaje si piese de utilajele trecătoare, are să-mi vândă un motor pentru tractorul meu in perfectă stare de functionare dar cu lipsa pompei de injecție si electromotor, ajuns acolo la fața locului si văzând motorul solicitat am insistat ca să-mi pornească motorul să văd cum funcționează, domnul Adrian a insistat că nu poate porni motorul din cauza că nu are pompa de injecție, dar că ma asigură garantat ca motorul funcționează in parametri optimi,am căzut de acord cu el si neam inteles cu suma de 4500 lei noii,la care el mea dat motorul si mea oferit buletinul ca să-i fac o copie pentru ori ce eventualitate,iam facut o poză cu telefonul si domnul ma asigurat că motorul merge fara nici o problemă,
Am venit acasă am fost la un pompangiu si am facut o pompă de injecție pentru a porni acel motor să vad cum funcționează, surpriza mea a fost ca acel motor nu a pornit și lam sunat pe domnul Adrian și eam explicat situatia,el mea spus să mă duc cu motorul la un servis autorizat sal segmenteze,zis si facut lam dus la un servis specializat in motoare de tractor si eam explicat situatia domnilor de acolo si prin simplu fapt ca acel atelier era foarte ocupat mi sa spus să las motorul acolo si vor reveni ei cu un telefon.
După două zile mau sunat cei de la servis și mi-au transmis că nu au putut porni nici eii acel motor și miau cerut acordul să-l desfacă să constate de unde este problema, leam dat acordul si dupa circa 4 zile am fost chemat la servis pentru ami transmite ce este de reparat la motor si cât ar costa toată reparatia,mi sa transmis defectele costul pieselor si a manoperei ajungand la suma de 4000lei noi,o sumă de bani destul de mare dar confirmată vizual de defectele ce le avea motorul.Vazand acestea am luat legatura cu domnul Adrian cel ce mia vândut motorul si am discutat in legătură cu reparatia motorului ajungând la o înțelegere ca el sa plătească jumatate din suma reparatiei si eu jumatate.
Dar in ziua când a trebuit sa merg sa scot motorul de la reparat si domnul Adrian trebuia sami trimită jumatate din suma ceruta eal de unde nui nu pot sa dau de el.
Va rog ajutatima cu un sfat bun cum pot rezolva această situație, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:42, 14 Februarie 2020
Daca amiabil nu puteti solutiona,analizati oportunitatea actionarii in instanta a domnului vanzator al motorului
Si dv purtati o culpa majora ca ati avut increderea sa avansati suma solicitata fara proba motor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon cu probleme Madiii Madiii Buna am cumparat un telefon in data de 13 /03 /2018 in data de 12 /04 sa stins nu am reusit sa il mai pornim am sunat la emag am cerut inlocuirea produsului ... (vezi toată discuția)
Masina stricata de cei de la service AlinaRawstern AlinaRawstern Buna ziua , in DATa de 7.10.2019 am prezentat masina de la firma în service deoarece nu mai tragea si nu ma mai lasa sa accelerez , dupa ce au fost facute ... (vezi toată discuția)
Intrebari asigurare in caz de accident rutier alexde alexde Buna ziua, Am avut un accident acum 3 luni. A doua zi dupa accident masina a ajuns la un service si reparata intr- o luna cu asigurarea vinovatului( ... (vezi toată discuția)