avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate comerciala (SRL)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate comerciala (SRL)

Buna zua
In anul 1992 eu am infiintat o societate comerciala tip SRL cu asociat unic,inregistrata la ORC Bucuresti. Durata de functionare a societatii este de 25 ani,care au expirat in 2017. Eu nu am avut absolut nici o activitate pe aceasta societate. Acum vreau sa dizolv aceasta societate pe motiv de expirare a duratei sale,eu crezand ca acest lucru se face automat de catre ORC,dar se pare ca nu este asa. Cum sa procedez ? Ma adresez ORC sau instantei de judecata sau se considera dizolvata automat prin efectul legii 31 ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 15:11, 17 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu are datorii la stat, puteți să faceți o decizie de asociat unic referitoare la dizolvarea și lichidarea simultană a societății, fără numire de livhidator. După trecerea unui termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei, se poate cere radierea societății, cu depunerea raportului de lichidare, cu actele originale ale firmei și cu dovada că nu aveți datorii la stat.
Toate operațiunile le faceți la Oficiul Registrul Comerțului.
OK.multumesc. Deci nu fac actiune in instanta ? cei de la ORC au spus ca fiind depasit termenul de 25 ani de functionare,ei nu fac ci se face prin instanta ?! si apoi vin cu hotararea instantei la ei....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dizolvarea la încheierea duratei de existență a firmei operează de plin drept, iar Registrul ar trebui să opereze radierea. Interesantă chestiunea. Cum găsesc un răspuns clar o să postez..
Multumesc.Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata de functionare expirata gyandy gyandy Buna ziua. Am vrut sa dizolv si sa lichidez un SRL.care este inactiv de 27 de ani,in statut este durata trecuta 25 ani. Am depus actele la ORC ,le-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate srl gyandy gyandy Buna ziua. In data de 10.03.2020 am depus actiune in instanta pentru dizolvare SRL pe motiv de expirare durata de functionare, eu fiind asociat unic in ... (vezi toată discuția)
Urgent model hotarare dizolvare si lichidare simultana srl asociat unic elina24 elina24 buna seara, am si eu o problema, am un SRL asociat unic si doresc sa il dizolv si lichidez simultan conform art. 235, dar am inteles ca am nevoie de o ... (vezi toată discuția)