avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Salutare! As dori sa mi explice cineva ce se poate face in situația de față :
O casa este pe numele mamei lu tata care este decedată , la rândul său și tata este decedat însă el mai are un frate de aceeași mama care este decedat .
1)Prin urmare eu daca vreau sa mă duc să cer dreptu la moștenire în calitate de nepot trebuie sa i chem și pe ceilalți nepoți ? Din partea fratelui lui tata ?
2)Tata are 3 copii : eu , o fata și încă un băiat
Fratele lui are la fel 3 copii
Însă sora mea este minoră .
Cum se procedează ?

Cel mai recent răspuns: Jeta , utilizator 23:18, 15 Februarie 2020
1. Da
2. În principiu se desemnează un curator special de catre autoritatea tutelară, care să reprezinte minora la dezbaterea succesiunii.
Dar trebuie să vă hotărâți ce cale urmați. Dacă dezbateti succesiunea amiabil, la notar sau pe cale judecătorească.
Ok mulțumesc! In cazul in care trebuie sa se semneze că renunță curatorul semnează ?
Plus am auzit că rudele de gradul respectiv (gradu1/nepoții )sunt chemați iar aceștia nu sunt în țară se consideră că renunta?
Daca investesc in casa respectiva sunt șanse să o pierd ? (Nu sunt sigur )
Sora mea este luată în plasament
Asistenți presupun că nu au niciun drept să semneze pentru ea sau cv?
Daca ea nu se prezintă se consideră renunțare ?
raluk0207 a scris:

1. Da
2. În principiu se desemnează un curator special de catre autoritatea tutelară, care să reprezinte minora la dezbaterea succesiunii.
Dar trebuie să vă hotărâți ce cale urmați. Dacă dezbateti succesiunea amiabil, la notar sau pe cale judecătorească.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Jeta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul parintilor casa fratelui popiliscaica@gmail.com popiliscaica@gmail.com Buna ziua, as dori sa stiu ce drepturi are sotia fratelui meu decedat daca nu are nici un act pe casa si pamant..mentionez ca aceasta vrea sa vanda casa ,..si ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog frumos daca se poate să îmi răspundeți la întrebări? Rebe2018 Rebe2018 Tatăl meu și fratele lui ( ambii decedați) sunt proprietarii unei case si unor terenuri. Tatăl meu are ca moștenitori : o soție și 2 copiii. Unchiul meu ... (vezi toată discuția)