avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare piese auto second hand neconforme
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare piese auto second hand neconforme

Buna ziua! Am achizitionat recent o cutie de viteze folosita de la un vanzator produse din dezmembrari auto. Plata a fost facuta acum 4 zile, ramburs; pachetul a fost trimis de vanzator fara posibilitatea deschiderii in vederea vizualizarii continutului pt conformitate. S-a dovedit ulterior ca produsul nu este potrivit masinii mele, desi vanzatorul m-a asigurat ca este ceea ce imi tb.
Contactat ulterior, vanzatorul a spus ca nu imi returneaza banii, deoarece eu nu am stiut ce sa cer!! Ulterior, vanzatorul a spus ca imi trimite o alta cutie de viteze, iar pe cea trimisa deja sa i-o returnez.
Am salvat discutiile cu vanzatorul (au fost pe WhatsApp).
Cum pot sa imi recuperez prejudiciul de la vanzator? Eu imi vreau banii inapoi. Bineinteles, ii voi returna cutia deja trimisa.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristi_R , utilizator 08:53, 18 Februarie 2020
singura posibilitate este sa-l actionati in justitie. asteptati-va la un proces care dureaza minimum 1 an si al carui rezultat s-ar putea sa nu va satisfaca. vorbiti mai intai cu un avocat cu care sa discutati pe indelete toate detaliile.
Am inteles.
Multumesc pt raspuns!
Cu stima

Adrian Dimitriu a scris:

singura posibilitate este sa-l actionati in justitie. asteptati-va la un proces care dureaza minimum 1 an si al carui rezultat s-ar putea sa nu va satisfaca. vorbiti mai intai cu un avocat cu care sa discutati pe indelete toate detaliile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare pe site de anunturi ismikanda ismikanda Buna! Acum cateva zile am vandut o componenta IT, pe un site (bine-cunoscut la noi in tara, de vanzari/cumparari). Un domn din oarecum apropierea localitatii ... (vezi toată discuția)
Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)