avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Referitor grupa de munca II in procent de 80 %
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Referitor grupa de munca II in procent de 80 %

Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a fi lucrat citiva ani in grupa de munca II cu procent de 80 % si de a deveni, foarte curind ,pensionara cu anticipare partiala.
Va rog sa explicati -in contextul legislatiei actualizata la zi-ce inseamna si care sint efectele incadarii in grupa II procent 80 % asupra categoriei de pensionare de care voi beneficia.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:29, 17 Februarie 2020
Cati ani ati lucrat cu 80% in grupa II de munca ?
Am lucrat in aceste conditii 3 ani si 8 luni.
Transformand in 100% raman 2 ani sii 11 luni.
Beneficiati de o reducere cu 8 luni a varstei standard, daca indepliniti conditia de stagiu complet.
Beneficiati de majorare de punctaj de 25% pentru acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare cornea_tatiana cornea_tatiana Buna ziua. Am lucrati peste 35 ani din care 7 ani ca inginer agronom. Pentru cei 7 ani am primit 80% grupa a II-a în sistemul vechi de denumiri. Sunt ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare gaben59 gaben59 Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pentru pensie grupa 1 ruri ruri Subiect: calcul stagiu realizat pentru pensie 1.sant nascut in 09.06.1960 2. Perioada 29.07.1977-02.04.1989 am statut de angajat cu C.M. 3.Perioada ... (vezi toată discuția)