avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua! tatal meu traieste ,mama decedata a lasat testament in favoarea tatalui meu .as dori sa stiu daca acesta imi poate vinde mie prin contract vanzare cumparare fara a mai fi nevoie succesiunea,pe baza testamentului.
mentionez ca mai am un frate
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:18, 17 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să faceți succesiunea după mamă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va poate vinde, pentru ca testamentul nu este act de proprietate, ci doar o dispozitie pentru cauza de moarte. Ca atare, trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama.
Avand in vedere ca aceasta a lasat toata averea tatalui, dvs si fratele puteti cere reductiunea testamentului pentru incalcarea rezervei succesorale.
Daca nu doriti sa faceti acest lucru, dati declaratie de renuntare la succesiunea mamei, tatal va ramane unic mostenitor, dupa care va putea vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Tibu Tibu Buna mama mea inainte de a muri mia facut testament ca mostenitor direct pe mine intrebarea mea e un frate poate ataca testamentu facut in fata unui notar? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. doresc sa fac un testament cu legat universal ptr ... DaisyF DaisyF Bună ziua. Doresc sa fac un testament cu legat universal ptr a rămâne tot ce îmi aparține concubinului meu cu care sunt împreună de 20 de ani . Nu am ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)