avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna mama mea inainte de a muri mia facut testament ca mostenitor direct pe mine intrebarea mea e un frate poate ataca testamentu facut in fata unui notar? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:09, 1 Februarie 2019
Da.
Fratele dvs este mostenitor rezervatar. Legea ii acorda dreptul la rezerva succesorala (adica o cota din mostenire, impotriva vointei mamei dvs, manifestata prin testament).
Ca atare, poate solicita reductiunea testamentului pentru incalcarea rezervei succesorale.
Testamentul nu va face mostenitor direct. Este doar o dispozitie pentru cauza de moarte, sens in care ar trebui sa dezbateti mostenirea dupa mama.
Daca fratele dvs nu are nicio pretentie la succesiune, poate da declaratie de renuntare, caz in care dvs veti fi unic mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul poate fi atacat? Cotei Cotei Socrul meu a decedat in 2015,acum soacra mea vrea sa ne lase un testament prin care daca dupa moartea ei sa mostenim noi parte .sotul meu mai are patru frati ... (vezi toată discuția)
Act vanzare mostenire danilacristian danilacristian buna ,parintii mei, mai precis mama mea are de la parintii ei un testament pe casa si teren(mobil si imobil),acestia fiind decedati,iar ea vrea ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Donatie! psilemangalia psilemangalia Dupä cum am änteles o\\"Donatie\\"poate fi atacatä än instantä?Dupä cät timp?Sau jocä un rol:factori de timp cänd donatie a fost fäcutä? (vezi toată discuția)