avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunurile soțului cumparate înaintea căsătoriei se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunurile soțului cumparate înaintea căsătoriei se mai impart dacă la starea civilă a spus ca bunurile vor fi comune??

Buna ziua,am o nelămurire:in 2015 m-am căsătorit ,soțul avea cumpărată pe numele lui o casa bătrânească urmam sa o demolam și ca construim din nou,la primărie când ne-am căsătorit el a menționat ca acest bun urma sa fie comun dar anul acesta a mers sa facă proiectul la casa noua și Autorizațiile necesare și m-am uimit ca nu a trebuit sa semnez nicăieri,nu cumva ma trezesc peste ani ca nu am nici un drept la acel imobil??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:54, 17 Februarie 2020
Cata vreme autorizatia de construire este emisa in timpul casatoriei si, deci, constructia casei are loc in timpul casatoriei, bunul este comun chiar daca pe autorizatie figureaza doar numele sotului.
Bunurile soțului dobândite înaintea căsătoriei, sunt și rămân bunurile lui proprii.
În caz de divorț și partaj, bunurile proprii nu se partajează.
la primărie când ne-am căsătorit el a menționat ca acest bun urma sa fie comun

Nu e de ajuns la primarie, trebuia ca in prealabil sa fi facut o conventie matrimoniala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Am un teren și o casa batraneasca, aș dori sa o daram si sa construiesc alta. va avea dreptul soțul meu la ea? Angelica84 Angelica84 Sunt căsătorită si el in ultimul timp bea mai tot timpul si e plecat mai tot timpul pe tema asta ne certam tot mai des in ultimul timp. Eu am un teren și ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)