Raspunsul este, in principiu, nu.
Daca este vorba de o licitatie publica organizata in procedura executarii silite de catre un executor judecatoresc, raspunsul este categoric nu, intrucat procesul verbal de licitatie tine loc de act de proprietate iar dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile nu se transmite extratabular (fara sa existe CF).
Daca este vorba de o licitatie publica organizata in procedura insolventei de catre un lichidator judecatoresc, desi nu ar fi complet in regula, se admite incheierea procesului verbal de licitatie in asemenea conditii, intrucat acesta nu tine loc de act de proprietate, urmand a se incheia ulterior acestuia un contract de vanzare in forma autentica la un notar public. Intre cele doua se intabuleaza dreptul de proprietate. Desi, din nou, nu e tocmai corect nici asa.
-articolul respectiv vorbeste despre un impozit care nu se mai percepe in prezent decat pentru valori de peste 450.000 lei
- cand vorbeste despre intabulare, articolul se refera la operatiunea transcrierea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului in cartea funciara (care exista deja) si nu la cumpararea unui imobil care nu este intabulat in cartea funciara (pentru care nu este deschisa carte funciara)