avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta delimiatere intravilan/extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta delimiatere intravilan/extravilan

Buna seara, tocmai ce am avut o discutie cu responsabilul proiectului de casa care mi-a comunicat ca a fost respins dosarul pentru certificat de urbanism.
Motivul fiind ca intabulare/delimitareaa de la primaria Barcanesti nu este aceasi cu cea de la consilul judetean Prahova.
Intabularea si cadastrul a avut loc acum un an.
Este foarte descurajant sa mi-i se spuna fara urma de empatie ca trebuie sa platesc sa fac intabularea si cadastrul din nou.
Va rog sa ma ajutati cu modalitatea prin care se poate face o corectie sau rectificare fara a implica alte costuri.
Este totusi vorba de eroarea a doua entitati publice.
Tocmai ce am platit si impozitul in acest an pentru respectiva parcela de intravilan.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Vlad Jipa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 10:29, 18 Februarie 2020
Adeverinta de la primarie cu suprafetele reale de intravilan si extravilan si cu categoriile de folosinta, si cu o cerere simpla actualizati cartea funciara. Va va costa 60 de lei taxa.
Salut Vladislav,

Multumesc pentru raspunsul oferit.

Raspunsul celor de la CJ spune astfel

"Se va prezenta planul topografic actualizat la zi la scara 1:1000 cu inscrierea corecta a scarii la care este editat (1:1000 si nu 1:500), cu trasarea corecta a limitei de intravilan conform PUG si RLU ale localitatii Barcanesti - documentatii aprobate, completat cu tabele de coordonate cu calcul de suprafete separat pentru intravilan, extravilan si total, inscrierea indicativului drumului comuncal (DC 92A) la S-V, semnat si stampilat in original de catre topograf"

Din discutiile avute cu topograful acesta spune ca problema provine de la diferenta intre cele doua entitati a delimitarii parcelei.

Cadastrul are o limitare si CJ are alta, fiecare in functie de modul cum a scanat documentul de la primarie si scara la care a fost inregistrata.

Vladislav20 a scris:

Adeverinta de la primarie cu suprafetele reale de intravilan si extravilan si cu categoriile de folosinta, si cu o cerere simpla actualizati cartea funciara. Va va costa 60 de lei taxa.

Aceea limita de intravilan teoretic trebuie sa fie digitizata. Topograful il poate descarca din aplicatia denumit eterra la care are acces.
Iar daca consiliul judetean nu intelege ca traim in era tehnologiei, si a trecut vremea cand ``faceam picturi pe harti``, atunci imi pare rau ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Se poate face partaj folosind schite de cadastru? lauradafina lauradafina Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am hotarat sa facem succesiunea bunurilor imobile. In titlu figureaza 3 suprafete de teren aflate in extravilan si 3 ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare va rog daca se poate ,,,cum pot trece un teren extravilan in intravilan sau o parte din el,,,mentionez ca terenul este stradal ... (vezi toată discuția)