avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Asistent personal cu indemnizație
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Asistent personal cu indemnizație

Ma pot angaja ca asistent personal pentru fiul meu cu certificat de handicap grav (are drept de asistent personal) dacă sunt in concediu de crestere a copilului pentru fiica mea de 1,6 luni și pot solicita stimulent de inserție? Ca am aflat ca daca beneficiez de indemnizație pt cc, nu mă pot angaja dar nu am inteles dacă e vb de cc copil pt care doresc să mă angajez sau oricare dintre copii. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Ionela192, utilizator
Cel mai recent răspuns: molnar nela , utilizator 08:02, 4 Martie 2020
Da. Si este vorba de insotitor nu asistent. Eu stiu ca nu are legatura ce faceti, concediu sau alt job ca sa fiti insotitor. legea 448/2006
Legea nr 448/2006 stabilește ca NU POT DEȚINE CALITATEA DE ASISTENT PERSONAL persoanele care beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârsta de până la doi ani, sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 7 ani.
Dar puteți fi însoțitorul copilului, beneficiind de indemnizatie( bineinteles, fără contract de munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am o nelămurire in privinta unui prenatal . eu si ... MadalinDima MadalinDima Buna seara. Am o nelămurire in privinta unui prenatal . eu si sotia mea avem un copil cu handicap grav , pt care sotia mea este asistent personal la primarie. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Asistent personal copil cu handicap grav nicavictorita nicavictorita buna ziua, sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei ... (vezi toată discuția)