avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna zi de duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna zi de duminica

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: lucrez la o firma in care se lucreaza in schimburi : 12 ore , urmat de 24 ore de repaus. Daca tura de vineri vine la serviciu si duminica ,iar o persoana doreste sa ii ia concediu de odihna ziua de duminica pot eu sa inregistrez cererea? cum ii scad ziua de concediu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 10 Decembrie 2009
Ziua de duminica , prin exceptie, poate fi zi lucratoare ... in rest, este zi de repaus saptamanal.

Daca doreste sa-si ia o zi de CO trebuie sa-i inregistrati cererea, iar ziua o scadeti din numarul total de zile de CO de care beneficiaza acel salariat pentru anul in curs.
Multumesc frumos pentru raspuns. Presupun ca in mod similar poate face si cerere de CFP. Multumesc frumos inca o data
Da, poate face si o cerere de CFP ... dar nu cred ca este convenabil in actualele conditii si mai ales in cazul in care mai are de luat CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ioanapetrii ioanapetrii Sotia mea lucreaza la un magazin de haine ca vanzatoare.Depaseste lunar 200 de ore lucrand si sambata si duminica . Salariu pe care il ia in mana este de ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte violetta.manea violetta.manea Buna ziua, Am o nelamurire in privinta programului de noapte. De exemplu programul meu de lucru poate fi dupa cum urmeaza: Luni: 09:15-21:15 Marti: ... (vezi toată discuția)