avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Termen transcriere auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Termen transcriere auto

Bună.
Am achiziționat prima mea mașină. Am fost la o agentie care se ocupă și de transcrieri auto, am semnat un model tipizat de contract de înstrăinare-dobândire, am primit toate actele mașinii, inclusiv talonul cu mențiunea "înstrăinat către" . Urma vânzătorul să meargă la primărie (Timișoara) pentru acea ștampilă pe contract după care, odată primit de mine, să fac eu următorii pași. Problema e că au trecut mai bine de 3 săptămâni și vânzătoarea nu mai îmi aduce acel contract stampilat. Pe copia care o am este menționat termenul de 30 de zile. Am sunat la agentie, mi-au spus că, de fapt, aș avea 90 de zile. Vânzătoarea nu mai îmi răspunde, pe motiv că am fost prea insistenta (știam că e acea ștampilă sau fiscalul se eliberează pe loc și după 2 săptămâni am început să mă panichez si am cerut să îmi spună ce ce durează atât, mi-a răspuns că e ocupata să nu are timp de tot mers și stat la coadă) și eu nu știu cum să procedez. Nu știu sigur ce termen am, ce amenzi mă așteaptă sau cum aș putea soluționa totul. Toată lumea îmi spune că nu trebuia să plătesc fără să primesc fiscalul, dar adevărul e că nu eram suficient de informată în momentul ăla .
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
Paula.loredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:16, 18 Februarie 2020
Termenul pentru declarare este de 30 zile. Somati prin avocat vanzatoarea sa va dea o dovada a indeplinirii procedurilor pe care le are de facut in caz contrar o veti actiona in instanta. Nerespectarea termenului atrage amendarea dvs.
Legiuitorul a dispus 2 termene distincte
Termen de 30 de zile de la achizitie pentru notat bunul mobil pe rol fiscal si de 90 de zile pentru finalizat procedura de inmatriculare auto la SPR evidenta auto
Notificati oficial vanzatorul cu obligatia depunerii tuturor documentelor-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere Ddodo Ddodo In speranta ca am ales sectiunea corecta, doresc sa apelez la dumneavoastra daca este cu putina, sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de transcrierea unei ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, neradiata de la politie Monica H. Monica H. Societatea X a vandut catre o persoana fizica un autoturism . Pe baza de factura fiscala. Masina a fost radiata de la finante. Acum, dupa 3 ani de la ... (vezi toată discuția)