avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament

Am un apartament primit prin contract de donatie cu drept de uzufruct viager si vreau sa-l inchiriez. Pot fara acordul oferit de cel de la care l-am primit sau este conditionat de acesta?
Care sunt consecintele in cazul in care ajung la o intelegere cu chiriasii si aleg sa nu inchei un contract?

Multumesc anticipat.

Orice sfat in plus este binevenit si primit cu recunostinta.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
IoanandRei89, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:41, 18 Februarie 2020
Buna ziua,
Depinde de modalitatea de constituire a uzufructului, in principiu daca este constituit pe intreg apartamentul trebuie cerut acordul titularului dreptului de uzufruct. Daca nu respectati dreptul de uzufruct fie ca incheiat contractul in scris sau verbal sunteti pasibil de anumite sanctiuni de la revocarea donatiei pentru nerespectarea sarcinii pana la daune interese in favoarea titularului dreptului de uzufruct.
Daca donatorul si-a rezervat uzufructul viager, numai el are drepul de a folosi (inclusiv de a inchiria) imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament - contract de donatie cu drept de uzufruct viager ContSters435549 ContSters435549 Am primit de la tatal meu apartament printr-un contract de donatie cu drept de uzufruct viager. Pot sa-l inchiriez fara consimtamantul legal al tatalui meu? ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj apartament obținut prin donație de la tata, cu uzufruct viager. mă poate obliga fosta soție să-l vindem și să împărțim banii? dumi5 dumi5 buna ziua, sunt in pragul unui divort pe care vrem sa il facem la notar pe cale amiabila dar ne lovim de o problema la care nu ne intelegem.ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament donat cu scutire de raport si drept de uzufruct viager negrugri negrugri Buna ziua, Trebuie sa inchiriez un apartament, iar actul de proprietate al acestuia este contract de donatie cu scutire de raport si cu rezervarea dreptului ... (vezi toată discuția)