avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua .
In anul 2018 ,in urma unui anunt pe reteaua de socializare fb,am fost contactata de cateva doamne care doreau comenzi, prin intermediul meu pe situl alliexpres.
Pentru a putea finaliza o comanda pe siteul alliexpres este necesara plata cu cardul, neeavand optiunea de plata rambus.
Aceste doamne au depus bani in contul meu personal pentru comenzi, EU am dat si platit comanda catre siteul alliexpres.
In perioada 45/90 de zile aceste comenzi nu au mai ajuns, leam contactat si leam spus ca cel mai indicat ar fi sa anulam comenzile pt a primi bani inapoi in decurs de alte 7/21 se zile .
Acestea foarte suparate au inceput sa ma acuze ca leam pacalit si leam luat bani, (pe situl alliexpres eram legata cu contul de fb ) acestea au raportat contul de fb, care ulterior a fost blocat 7 zile, am refacut un alt cont unde leam contactat din nou pe doamne ,celor care au apucat sa le vina bani pe comanzi iam inapoiat, apoi au inceput iar sa se supere si probabil au raportat contul de fb din nou, iar acesta Mia fost blocat pe termen indefinit.
O data cu contul de fb blocat ,am inceput sa nu mai primesc bani de pe comenzi, iar ulterior nu am mai reusit sa vizualizez comenzi sau statusul acestora.
Au ramas cateva doamne "pagubite" care imi face plangere la politie pentru inselaciune,
Problema mea se poate rezolva cu ajutorul unui avocat?
Mentuonez ca nu am niciun contract de niciun fel nici cu doamnele nici cu alliexpres.
Multumesc pt eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: madalinaaat , utilizator 13:25, 19 Februarie 2020
Daca sunteti nevinovat puteti rezolva cu avocat.
La inselaciune nu este necesar sa existe contract.
EU personal ma consider nevinovata ,deoarece ce a tinut de mine EU am facut .
Adica sa achit comanda si sa cer restituire banilor.
Dar cum pot dovedi nevinovatia mea daca EU nu mai am acel cont de fb si nici nu ma mai pot loga pe alliexpres pt vizualizarea comenzilor?
Cum sa procedez?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti screenshoturi cu acele conversatii prin care le ati propus sa va luati banii inapoi si conversatiile initiale v-ar putea fi de folos pentru a se stabili daca a existat o intentie de inselaciune sau nu.

Alin1521 a scris:

EU personal ma consider nevinovata ,deoarece ce a tinut de mine EU am facut .
Adica sa achit comanda si sa cer restituire banilor.
Dar cum pot dovedi nevinovatia mea daca EU nu mai am acel cont de fb si nici nu ma mai pot loga pe alliexpres pt vizualizarea comenzilor?
Cum sa procedez?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comenzi on line ue claumaria claumaria Exista vreo lege care sa ma protejeze ca si cetatean european la cumparaturile on line pe site-uri din UE ? Am pus o comanda pe un site din Germania cu ... (vezi toată discuția)
Intermediar Andreea ciujdea Andreea ciujdea Buna seara. În urma cu ceva timp mam inscris in anumite grupuri de vânzări cu intenția de a cumpara. În timp vedeam la alte doamne /domni ,postari de ... (vezi toată discuția)
De un an sunt hărțuită pe facebook, aproape constant, de o persoană care pare că are tulburări psihice. pot să fac ceva concret ca să înceteze această situație? Camelia2312 Camelia2312 Buna ziua, De 1 an an de zile, cu pauze, ce e drept, sunt hartuita on-line pe facebook, imi agreseaza insulte ( pe profil sau personal, dar si in grupuri ... (vezi toată discuția)