avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la vreun venit ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la vreun venit ?

Buna ziua va rog mult sa ma ajutați cu un răspuns , eu am lucrat din data de 12.09.2018 pana pe data de 5.06.2019 la o firma . Apoi am avut pauza 3 luni timp in care mi am căutat serviciu, am început la firma actuala pe data de 23.10.2019 pana in prezent , însă contractul este pe determinat și îmi încetează pe data de 17.05.2020
Întrebarea mea este, dacă eu voi rămâne însărcinată in aceasta perioada , după nașterea copilului eu beneficiez de vreun venit in afara de alocație ?
Menționez ca toate lunile muncite au fost cu contract de munca legal .
Și a doua întrebare , dacă eu am contractul pe perioada determina , dacă eu as anunța ca sunt însărcinată , ei nu au nicio obligație sa îl prelungească nu ?
Dacă as rămâne însărcinată in luna Martie sau Aprilie iar eu in mai as rămâne fără serviciu , după nașterea copilului ma încadrez la vreun venit ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:34, 18 Februarie 2020
Calculul îl puteți face singură. La data nașterii copilului, trebuie să aveți 12 luni lucrate în ultimele 24 de luni.

În caz contrar veți primi dor alocația copilului.

Dacă ați semnat contract pe durată determinată, nu este obligat angajatorul sa vă prelungească contractul pe motiv că ați rămas însărcinată.
Buna ziua,
Depinde mult de data nasterii.
Daca o sa nasteti prin Decembrie, anul acesta, atunci va incadrati sa primiti indemnizatia pentru Concediu Crestere Copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacã am avut contract de muncã pe perioadã nedeterminatã iar acum mã voi angaja pe perioadã determinatã voi beneficia de indemnizaþie pentru ccc? Cristina293 Cristina293 Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: daca am avut contract de munca la o firma pe perioada nedeterminata, am lucrat 8 luni si urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)
Cm determinat la gravide JR_23 JR_23 Buna ziua, Tocmai ce am aflat de sarcina,iar CM este determinat(prelungire a 2-a oara) pana in iunie 2012.Data nasterii ar fi in mai 2012. Ce drepturi am? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am avut contract pe perioada determinată pana ... Ella Coz Ella Coz Bună ziua, dacă am avut contract pe perioada determinată pana la sfârșitul lunii ianuarie, ce trebuie sa fac pentru a rămâne în continuare asigurată? ... (vezi toată discuția)