avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatului de casatorie incheiat in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatului de casatorie incheiat in Africa de Sud

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu informatii referitor la procedura de transcriere in Romania a documentului de casatorie incheiat in Africa de Sud (a certificatului de casatorie, care nu are aplicata Apostila).

M-am casatorit in Ianuarie 2004 in Africa de Sud cu un cetatean Sud-African si am locuit in Africa de Sud pana in luna Decembrie 2004.

Din luna Decembrie 2004, sotul meu a acceptat un post de profesor in UK si ca urmare, locuiesc in UK.

Sotul meu a decedat in anul 2006, in UK.

De cateva ori am incercat sa transcriu certificatul de casatorie in Romania, dar mi-au fost refuzate documentale, pe motivul ca mi-ar fi necessar un certificat de casatorie stampilat “Apostille”, eliberat in Africa de Sud. Desi am aplicat in scris la Ambasada Africii de Sud in UK pentru eliberarea unui certificat de casatorie cu Apostila (“Unabridged marriage certificate”) in martie 2009, nu am primit nici un raspuns. Orice incercare de a contacta Ambasada Africii de Sud pentru a urmari progresul cererii mele a ramas fara raspuns.

Sunt in situatia neplacuta de a detine cont bancar si permis de conducere pe numele de Van Deventer in UK si de a avea buletin de identitate si pasaport pe numele de Radulescu. As dori sa imi mentin numele de Van Deventer obtinut dupa casatorie.

Tinand cont de faptul ca am permis de conducere eliberat in UK pe acest nume, (dar blue card pe numele de Radulescu) va rog sa ma ajutati cu informatii despre cum pot schimba numele in pasaport sau cum pot obtine un nou BI si Pasaport pe numele dupa casatorie. Se poate face aceasta schimbare prin mentiune?

Cu multumiri,

Mihaela Van Deventer
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:38, 9 Decembrie 2009
nu aveti cum sa faceti aceste modificari, fara a rezolva problema transcrierii certificatului de casatorie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de casatorie strain roxanastefan roxanastefan Buna seara, eu sunt casatorita cu un cetatean Sud African si avem certificat de casatorie emis de Statul Nevada, SUA. Este apostilat deja. Vrem sa transcriem ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate Mihai Kovacs Mihai Kovacs Buna ziua, Ma scuzati ca va deranjez dar poate puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema care o intampin. Sunt cetatean roman care traiesc in ultimii 10 ... (vezi toată discuția)