Buna ziua. Am si eu o mare problema: in luna ianuarie 2010 trebuie sa ma intorc la locul de munca, dar seful meu mia spus ca datorita faptului ca nu am vrut sa ma intorc la serviciu atunci cand dansul a cerut-o(aprilie 2009) postul acum s-a ocupat. A angajat pe altcineva pe postul meu. Din cate stiu eu acest lucru nu se poate face decat pentru o perioada determinata, dar dansul mia spus ca NU, ca ia facut contract pe perioada determinata si ca din ianuarie sa imi gasesc de lucru in alta parte. Este posibil acest lucru? Ce pot face eu in aceasta situatie in luna ianuarie 2010? #-o
Atata vreme cat postul nu a fost desfiintat, angajatorul este obligat sa va reprimeasca pe acelasi post.
Persoana angajata pe postul dvs nu poate fi decat cu contract pe durata determinata.
In alta ordine de idei nu va putea forta sa va intoarceti mai devreme de cei 2 ani.
Postul nu este desfiintat, dar mi-a pus in vedere ca in urma discutiei din luna aprilie am fost avertizata (atunci a spus ceva de genul "nu vii acum, cand va trebui sa vii nu stiu daca postul va mai fi liber"), iar azi cand am fost sa discut despre intoarcerea la lucru in ideea ca voi incepe pe data de 04.01.2010 mia spus ca nu se mai poate. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac?Cum sa procedez?
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.