avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA-vanzare imobil persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA-vanzare imobil persoana fizica

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
- Doresc sa vand un imobil nou pe care l-am construit recent (receptionat in 2019) - suprafata utila >120mp (~140mp); nu am mai vandut pana cum niciun imobil;
Totodata doresc sa vand si apartamentul in care locuiesc (apartament pe care il detin din 2014) ;
Sunt persoana fizica ; Nu inteleg situatia in care as intra la plata de TVA pe vanzare; Daca vand tot catre o persoana fizica - constructia noua (se considera ca o vand pentru profit - tranzactie economica... si platesc TVA) - din ce am citit pe lege - daca intru pe plata TVA - nu va fi de 5% , ci TVA normal - Asa este?
As dori o lamurire legata de situatia mai sus mentionata - este vreun avantaj sa vand cele 2 propriteti in 2 ani in loc de 1 an ?

multumnesc;

Alte discuții în legătură

Tva locuinta personala jhonybear jhonybear am dobandit prin cumparare un apartament (s=120mp), in 2012. acum doresc sa-l vand in ianuarie 2014, am pana in 25 de ani este singura tranzactie facuta, unde ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament. Flo55 Flo55 Am un apartament suprafață 60mp,achizitionat în 2015 pe firma cu tva de 24%, ac doresc sa îl vând către o persoana fizica cum ma sfătuiți sa procedez? (vezi toată discuția)
Tva constructie case in mod repetat Alin_Mihai Alin_Mihai Buna ziua ! Am cateva nelamuriri si as vrea sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Anul trecut am terminat constructia primei case (este la gri) si anul acesta ... (vezi toată discuția)