avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vânzare apartament.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vânzare apartament.

Am un apartament suprafață 60mp,achizitionat în 2015 pe firma cu tva de 24%, ac doresc sa îl vând către o persoana fizica cum ma sfătuiți sa procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:26, 18 Octombrie 2021
Cu TVA de 5% daca il vindeti sub 450.000 lei si are o suprafata de 120mp . Altfel daca il vindeti in regim de scutire ( apartamentul fiind vechi > 1an ) va trebui sa ajustati TVA dedus la achizitie si ala e cam mare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament - regim tva NeliDede NeliDede Buna ziua, Am o problema,daca ma poate ajuta cineva O societate detine 2 apartamente , pe care acum doreste sa le vanda. 1)Societatea este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sau fara tva deacroxana deacroxana Conform Codului Fiscal un apartament este considerat nou pana la data primei ocupari. De aici ar rezulta ca daca pe urma vrem sa vindem apartamentul se poate ... (vezi toată discuția)
Tva-la vanzare cladire veche- ajustare sau colectare ContSters167247 ContSters167247 Caz: -cladirea este veche ( am verificat); - valoarea din contabilitate este de 220.000 ron; - daca optez pentru ajustarea TVA-ului dedus o sa am (max.) ... (vezi toată discuția)