avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare?

Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ce il au impreuna in apartamentul ce il achizitionasera! Apartamentul este pe numele sotului si in acest moment! Copilul a ramas in grija mamei, sotul avand drept de vizita si platindu i pensie alimentara lunar! In prezent doreste sa mearga la notar si sa ii cedeze dreptul lui la apartament fiului! Ideea este ca ar vrea sa i cedeze cu conditia ca mama sa nu poata vinde apartamentul si de acest drept sa dispuna copilul cand implineste 18 ani! Ne intereseaza ce ar trebui sa ii ceara notarului, astfel incat fosta sotie sa nu poata pune in vanzare imobilul chiar daca copilul se afla in grija ei?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 23 Februarie 2020
Nu e deloc greu..

Ideea ar fi daca s ar putea face acest lucru doar la notar, pe cale amiabila si fara partaj! Atat sotul, cat si fosta sotie sunt de acord sa ii cedeze partea lui copilului! Asta ne intereseaza, daca se poate rezolva si fara partaj sau judecata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, la notar rezolvati.
Important e ca proprietarii sa zica exact ce vor si sa nu accepte alta varianta, decat ca o cota parte din casa, nu bani, nu sulte, jumatate din casa sa o doneze tatal, copilului.

@Ionela Gabriela. Doriti, tu si sotul, ca fosta sotie sa nu poata instraina apartamentul. Mai doriti ca acesta sa-i revina copilului fostei sotii. Actuala situatie este exact ce doriti voi! Nu se poate vinde deoarece e nevoie si de acordul sotului. Ii va reveni copilului pe cale ,,naturala", cand ii vor deceda parintii. Daca privim in viitor ar fi niscai probleme pt. copil, doar daca mama si tata ii vor face frati. Sau deja are?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2020
DlGoe, utilizator
In prezent, eu si sotul avem impreuna un baietel, dar eu nu am nicio pretentie de acolo pentru copilul meu pentru ca acolo este dreptul primului copil al sotului, iar eu cu sotul avem grija sa ii oferim copilului nostru. Insa, dorim ca primul copil al sotului, cand va creste sa se bucure de ce i a lasat tatal lui si sa stie acest lucru. Nu ca mama sa vand si copilului sa nu ii mai ramana nimic. De aceea am intrebat daca exista aceasta posibilitate! Ca sotul sa i dea partea lui copilului ca sa incheie cu acel apartament dar cu conditia ca fosta sotie sa nu poata vinde imobilul si copilul sa dispuna de acest drept la maturitate.

Alte discuții în legătură

Apartament dobandit in prima casatorie al3xn01 al3xn01 Buna ziua tatal meu inainte de casatoria mamei mele a mai fost casatorit , in timpul casatoriei are un baiat, a luat un apartament stil rate sau cum era pe ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati MihaiDG MihaiDG Am intalnit o situatie: Tatal despartit de mama (nu div0rtat) locuieste cu 3 dintre cei 4 copii. Locuinta s-a cumparat de catre tata, dupa despartirea de ... (vezi toată discuția)