avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Parintii mei au divortat in 2008 insa fara a face partajul.
Anul acesta tatal meu a decedat. Mentionez ca locuiesc in casa lor impreuna cu sotia si copilul.
Stiu ca in termen de 6 luni trebuie facuta succesiunea insa doresc sa stiu daca eu ca si fiu mostenitor am vreun drept (tinand cont ca nu au partaj facut).
Propritatile comune ale parintilor mei sunt o casa si terenul .
Succesiunea se face prin judecatorie sau notar?
Mama imi poate ceda partea ei daca vrea?
Multumesc frumos pentru timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:40, 20 Februarie 2020
cum se deschide acest dosar de succesiune?
si ce acte ar trebui sa contina?
Procedura succesorala se deschide la cererea oricărui moștenitor.
Pentru documentele necesare va adresați unui birou notarial din circumscripția judecătoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost ... Pavellaura Pavellaura Bună ziua.Dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost adoptat de către unchiul meu adică fratele tatălui meu. Port același nume nu cred ca asta are ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune malinna malinna tatal meu a murit acum 6 luni .este indicata sa se faca taxa de succesiune ? mama sta in apartament ,iar eu si fratele meu suntem la casele noastre .daca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... succesiune proprietarul unui imobil, (din urma primei ... Liviu. Marin Liviu. Marin Buna ziua... Proprietarul unui imobil, (din urma primei casatorii are o fata) se recasatoreste .Fosta sotie (coproprietar fiind )vinde cu contract de ... (vezi toată discuția)