avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost ...

Bună ziua.Dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost adoptat de către unchiul meu adică fratele tatălui meu. Port același nume nu cred ca asta are vreo legătură doar am vrut sa știți. Întrebarea este dacă mai am drept la apartament?
Cel mai recent răspuns: Pavellaura , utilizator 21:36, 16 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce a decedat tatal dvs, dvs erati singurul lui mostenitor( daca nu mai avea copii si nevasta), doar ca nu ati dezbatut succesiunea ka vremea aia.
Daca ati fi fost adoptat cat inca tata era in viata, nu l-ati mai fi mostenit.

Pai doar maica-mea naturală naturala trăiește deci și ea o sa aibe parte. Adică noi doi o sa fim moștenitori.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
Pavellaura, utilizator
daca ii era nevasta la data decesului tatalui, da, sigur ca mosteneste, mai exact 1/4 din ce avea tata.
Adica maică-mea adevarata are partea cea mai mare ?? Ceva de genul
nu ati zis daca casa era bun comun al parintilor sau era casa tatalui, nu am de unde sa ghices.
daca era bun comun, mama are oricum jumatae din casa si numai jumatate intra in masa succesorala a tatalui, din care e amai mosteneste sot 1/4, va avea 62.5%, daca va e usor sa calculati asa.
daca era bunul propriu al tatalui, din casa, mama are doar un sfert si dvs veti avea 3/4.

Alte discuții în legătură

Tatal ameninta copilul adult dupa moartea mamei criyssa criyssa Buna seara, mama a murit acum 2 ani si tatal de 1 an are amanta si tot venitul lui se duce la ea. El refuza sa mai achite datoriile catre stat, sa dea bani de ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorina-sorina sorina-sorina Tata, mama ,2 copii majori si un apartament. Parintii au divortat, mama a murit dupa divort in 1996, succesiunea nu s-a dezbatut. Tata s-a recasatorit acum 7 ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu succesiunea keresztesmihaela keresztesmihaela treaba este foarte incurcata. tatal meu a decedat anul trecut in octombrie si nu sa deschis nici o succesiune pana acum 3 saptamani. succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)