avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Seful meu imi pune concediul cand vrea si cum vrea mentionez ca .ne adauga zile de concediu sau .ne modifica perioada de concediu fara sa .ne informeze.Este corect cum procedeaza si cat din concediu meu poate sa- l planifice
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 20 Februarie 2020
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.

2. Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

3. Puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programare co nataliaotilia nataliaotilia Programarea concediului la sfarsitul anului pt anul ce urmeaza este obligatorie? Efectuarea concediului in perioada programata este obligatorie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cerere concediu Ing3ras Ing3ras Imi poate refuza seful cererea de concediu ? Si daca da, cate astfel de cereri in poate refuza ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca am anuntat sefii pe data de 3.07.2021 de intentia ... ZhCarmen ZhCarmen Buna ziua. Daca am anuntat sefii pe data de 3.07.2021 de intentia mea de a lua concediu( urmeaza maine si cererea scrisa) in 6-12 sept. Ei azi imi spun ca ... (vezi toată discuția)