am fost testat cu alcool testul si mi-a iesit in aerul expirat 0.5%iar la sange 1.05 si1.15 in data de 30.07.2009 . dosarul meu s-a pimbat de la politie la procuratura si abia azi am reusit sa cer o recalculare a probei de sange. intrebarea mea este daca as putea sa-mi ridic permisul pana vin rezultatele
Raspunsul este unul negativ.In general,in astfel de situatii,cel care ar putea decide emiterea unei dovezi de prelungire a dreptului de a conduce,este procurorul care instrumenteaza cauza,dar este greu de previzionat ca un procuror ar putea admite o astfel de cerere,mai ales avand in vedere faptul ca cercetarile sunt in curs de desfasurare si ca nu este cunoscuta exact alcoolemia dvs. In functie de rezultatul recalcularii,sanctiunea ce va va fi aplicata poate fi una contraventionala sau chiar penala.
Buna ziua !
Nu. Avand in vedere prevederile art,245, alin.(1), lit. c), permisul de conducere vi se restituie " în baza ordonantei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau încetarea urmaririi penale".
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alcoolemie
stefan_000
Va salut, voi fi scurt si la obiect...
In urma recalcularii alcoolemiei, s-a ajuns la rezultatul de 1,50 la mie (sange).
asta probabil si din cauza ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan
ovidiu99
fiind gasit la volan baut cu alcolemie in sange 1.05 am cerut recalculare la proba de sange la buc.. daca rezultatul vine la fel sau sub 1 ce sanse an sa-mi ... (vezi toată discuția)