avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

fiind gasit la volan baut cu alcolemie in sange 1.05 am cerut recalculare la proba de sange la buc.. daca rezultatul vine la fel sau sub 1 ce sanse an sa-mi recuperez permisul?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:50, 13 Februarie 2010
limita dintre contravetie si infractiune este de o,80 g %o.
daca rezultatul recalcularii este sub aceasta valoare sau cel mult egala cu ea primiti neinceperea urmaririi penale daca este peste veti fi trimis in judecata.
Ar fi bine sa aveti o alcoolemie sub 0,80 g% pentru ca veti scapa de infractiunea prevazuta cu inchisoarea de la 1-5 ani.
Daca se va stabili ca este contraventie, atunci suspendarea dreptului de a conduce este de 90 zile.
Daca alcoolemia este peste 80 g/l alcool pur in sange,se poate discuta despre infractiunea de conducere pe drumrile publice a unui autovehicul de catre o persoana cu o imbibatie alcoolica mai mare decat cea aratata mai sus,sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
In aceasta situatie nu se poate vorbi despre recupeararea permisului,ci despre o pedeapsa cat mai mica,dupa executarea careia si trecerea termenului prevazut de lege sa puteti da din nou examen de conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Circulatie - alcool la volan, recuperare permis mihai_gaby mihai_gaby Am fost prins baut la volan. Fara accident etc. Am uitat sa aprind farurile si mau oprit. Alcolemie 4,5 aer expirat am fost si la probe de singe. Am declarat ... (vezi toată discuția)
Buna seara..alcool 0.6 gio85 gio85 In urma cu o luna am fost prins baut la volan.cum am iesit din restaurant dupa 20 de metri mau oprit #-o rezultatul 0.81.permisul luat.probe biologice ... (vezi toată discuția)