avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere

Buna ziua! Concubinul mamei avea pe numele sau 2 masini, insa pe una dintre ele, un automobil, l-a vandut la fiare vechi, iar persoana care a luat masina nu i-a dat nimic, nicio hartie, iar el nu a radiat masina. A decedat la sfarsitul anului trecut, iar acum masinile figureaza pe numele lui; mama doreste sa radieze automobilul, insa nu poate. Cum ar trebui sa procedeze? Iar cu cealalta, care este o autoutilitara, cum poate face sa o pastreze, sa scoata asigurare? Tin sa mentionez ca au impreuna un copil, deci masina ii revine minorului. Cum se poate rezolva toata situatia?
P.S: mama nu are nicio imputernicire semnata de concubin.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Nichita , utilizator 13:03, 21 Februarie 2020
Chiar daca ar fi avut o imputernicire, aceasta nu ar mai fi produs efecte dupa decesul concubinului.
In calitate de mostenitor, copilul (singur daca este major, asistat de mama daca a implinit 14 ani sau reprezentat de mama daca nu a implinit 14 ani) trebuie sa dea o declaratie cum ca autoturismul respectiv a fost predat spre casare sau, mai corect, a fost vandut fara a se intocmi contract de vanzare in forma scrisa.
Pentru autoutilitara trebuie dezbatuta succesiunea, actul de proprietate al copilului urmand a fi certificatul de mostenitor.
Multumesc pt raspuns! As mai avea o intrebare: daca la primarie exista impozit pentru cele 2 masini, mama trebuir sa-l achite?

MihailZC a scris:

Chiar daca ar fi avut o imputernicire, aceasta nu ar mai fi produs efecte dupa decesul concubinului.
In calitate de mostenitor, copilul (singur daca este major, asistat de mama daca a implinit 14 ani sau reprezentat de mama daca nu a implinit 14 ani) trebuie sa dea o declaratie cum ca autoturismul respectiv a fost predat spre casare sau, mai corect, a fost vandut fara a se intocmi contract de vanzare in forma scrisa.
Pentru autoutilitara trebuie dezbatuta succesiunea, actul de proprietate al copilului urmand a fi certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura radiere automobil rodut rodut In 2006 am vandut o dacie si cumparatorul ,sa-l numim X ,a plecat din tara, fara sa radiem masina. eu am contractul de V-C ,dar cartea de identitate se afla la ... (vezi toată discuția)
Scapati-ma va rog de rabla! peraspera peraspera Ca sa prezint pe scurt si sper ca si la obiect, in leagtura cu masina... - masina e pe numele tatalui meu (decedat de 7 ani) - am ramas mama, eu si ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)