Bună ziua! Procesul de divorț s-a finalizat pe 30 decembrie anul trecut, hotărârea am primit-o abia săptămâna trecută și am câștigat. Problema este că nu mii dau seama dacă e definitivă sau nu și dacă fostul soț poate să mai facă contestație sau nu. Și aș mai avea o întrebare... Din ce știu eu, dacă face contestație, procesul se va ține la reședința de județ și ce vreau eu să știu este dacă mă pot prezenta fără avocat, deoarece nu am posibilitatea financiară să îmi mai angajez o dată avocatul.
hotărârea devine definitivă după ce trec 30 de zile de când ati primit-o si nimeni nu a atacat-o.
acest fapt se constata prin aplicarea, la cererea Dvs., de catre Judecatorie a unei stampile pe act.
in interiorul celor 30 de zile, oricare dintre parti poate declara apel (contestatia la care va referiti).
da, apelul se judeca la Tribunal, care este in resedinta de judet.
da, va puteti prezenta fara avocat, in sensul ca nu va da nimeni afara din sala daca nu aveti avocat.
Hotararea de divort pronuntata de judecatorie poate fi atacata cu apel ( nu cu contestatie) in termen de 30 de zile de la comunicare.Prin urmare , cele de 30 de zile se calculeaza de la data stampilei aflata pe plicul sosit la destinatar si deci la acest moment hotararea nu este definitiva.
Modul de calcul il gasiti in art. 181 c.proc.civ.
Dupa expirarea termenului de 30 de zile, daca niciuna dintre parti nu formuleaza apel, hotararea ramane definitiva si abia atunci veti putea formula cerere de legalizare la instanta , ca apoi sa o puteti folosi dupa nevoie ( schimbare nume, acte etc.).
Decizie divort
Diana2356
Am primit plicul cu hartiile oficiale cum ca casatoria a fost desfacuta, asta este decizia de divort? Nu ar trebui sa fie un certificat de divort? (vezi toată discuția)