avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obține acte pe un teren format din aluviunile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obține acte pe un teren format din aluviunile aduse de râu?

Fac mențiunea că acest teren l-am ingrădit, l-am transformat în teren arabil și îl folosesc de peste 15 ani având o posesie nestingherită și neviciată de nimeni.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:58, 23 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 567

Dobândirea dreptului de proprietate prin accesiune

Prin accesiune, proprietarul unui bun devine proprietarul a tot ce se alipeşte cu bunul ori se încorporează în acesta, dacă legea nu prevede altfel.


Art. 568

Formele accesiunii

Accesiunea este naturală, când unirea sau încorporarea este urmarea unui eveniment natural, ori artificială, când rezultă din fapta proprietarului ori a unei alte persoane.

Art. 569

Aluviunile

Adăugirile de teren la malurile apelor curgătoare revin proprietarului fondului riveran, numai dacă ele se formează treptat.

Art. 570

Terenul lăsat de apele curgătoare

Proprietarul fondului riveran dobândeşte, de asemenea, terenul lăsat de apele curgătoare care s-au retras treptat de la ţărmul respectiv.




dati in judecata primaria

mergeti si sfatuiti-va cu un avocat in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu pretentii teren gradina. nikescu nikescu Buna dimineata! Am o parcela pe langa un rau (apa curgatoare). In urma alunecarilor de teren am pierdut cam 5 ari, vecinul mergand pe hatul marcat de un ... (vezi toată discuția)
Distanta legala manitiu mircea manitiu mircea care este distanta legala detinuta de apele romane pe marginea unui riu ? (vezi toată discuția)
Ce pot face in cazul urmator teodosie113 teodosie113 Detin un teren langa raul Dorna cu destinatia curti constructii. Am si o casa amplasata pe acest teren. Intre mine si raul Dorna exista drumul de accces al ... (vezi toată discuția)