avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Buna ziua, am lucrat la o firma cu contract pe perioada nedeterminata, într-o zi coordonatorul echipei a urcat pe stivuitor deși nu are calificare și a întrat în ușă halei, dând vina pe mine precum nu i-am deschis ușa suficient deși eu eram cu spatele în momentul incidentului(parca eu as fi condus acel utilaj) după cele întâmplate a început sa ma jignească adresandu-mi cuvinte grele, dar și faptul ca ma "aranjează" îmi demonstrează el... După alte 2 săptămâni am sesizat anumite probleme angajatorului legate de program deoarece se sta peste cele 8 ore și nu suntem plătiți, nu avem condica de prezenta, nu am făcut protecția muncii, nu am semnat niciodată stat de plata etc, asta fiind vineri, luni la ora 8.00 așteptăm să încep lucrul, dar am fost chemat în birou și pus sa semnez demisia, ceea ce nu am făcut, pe motiv disciplinar, instigare la cearta, comportament neadecvat. Nu am fost lăsat sa mai ince lucrul. Cum pot roceda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 21 Februarie 2020
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt asistent medical de farmacie si am fost jignita de un asociat ... Corinaflorescu Corinaflorescu Sunt asistent medical de farmacie si am fost jignita de un asociat al patronului. Adresându-se cu “ nesimtita” si sa imi dau demisia fiindca am cerut ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de șomaj? Bianca Bella baci Bianca Bella baci Bună ziua, a-și dori să știu dacă având contact de munca pe perioada nedeterminata, angajatorul poate da ma dea în șomaj după 6 luni lucrate? ... (vezi toată discuția)
Demisie invocata Iulian toader Iulian toader Sefa regionala mi-a cerut demisia motivand ca nu m-am adaptat Lucrez de 1an si am tinut depozitul singur cat colegul a fost inconcediu 2 saptmani.Are dreptul ... (vezi toată discuția)