avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie invocata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie invocata

Sefa regionala mi-a cerut demisia motivand ca nu m-am adaptat
Lucrez de 1an si am tinut depozitul singur cat colegul a fost inconcediu 2 saptmani.Are dreptul sa ma dea afara daca nu semnez??Ce ma sfatuiti si ce e de fact?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Iulian toader, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 5 Martie 2020
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator sau poate sesiza Inspecțoratul Teritorial de Munca (ITM) de care aparține sediul social al firmei la care este angajat .

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . am fost in concediu medical iar patronul îmi solicită ... balutapetre0@gmail.com balutapetre0@gmail.com Buna ziua . Am fost in concediu medical iar patronul îmi solicită demisia ce pot face pentru a-mi primi bani la zi? (vezi toată discuția)
Concediere abuziva Bianca Bella baci Bianca Bella baci Buna ziua, am lucrat la o firma cu contract pe perioada nedeterminata, într-o zi coordonatorul echipei a urcat pe stivuitor deși nu are calificare și a ... (vezi toată discuția)
Poti sa demisionezi si fara preaviz? Fillsfc Fillsfc Cunosc un caz, in care angajatorul (Dedeman) a fortat un angajat sa isi dea demisa, pe motiv ca a solicitat concediu medical. Acest lucru s-a intamplat in ... (vezi toată discuția)