avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului

Daca sotia are o sarcina cu risc mare si are nevoie de îngrijire permanenta pot sa-mi iau concediu medical sau concediu de crestere a copilului mai devreme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 21 Februarie 2020
In speta, dreptul reprezentând indemnizația pentru creșterea copilului se cuvine începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nașterii copilului,
Sotia poate beneficia de Concediu de risc maternal, daca nu poate beneficia de concediul maternal, si dvs., va puteti lua concediu de odihna sau fara salariu, nu aveti cum sa beneficiati de concediu pentru crestere copil sau ingrijire sotie.
Cum sa nu beneficieze de CCC ? .. de unde ati dedus dvs asa ceva ?
Nu poate sa beneficieze acum, inainte de nastere, cum a intrebat dumnealui.
Dupa nastere si concediul de lauzie poate beneficia, daca indeplineste conditiile.
Nu scrie in mesaj ca doreste inainte de nastere ..... !!! ???

Alte discuții în legătură

Un viitor tatic ce vrea sa intre in concediu ingrijire copil narcisss narcisss Situatia firmei in care lucrez este incerta, asa ca vreau sa plec din firma . Intrucat sotia mea va naste la jumatatea lunii mai, vreau sa stiu daca imi pot ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna inaintea ccc pentru tata Florin0684 Florin0684 Buna ziua, 1.Urmeazasa ma duc in concediu de crestere a copilului in calitate de tata. Mai am 7 zile de concediu de odihna neefectuate. in cazul in care ... (vezi toată discuția)