avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajator refuza sa primeasca inapoi dupa concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajator refuza sa primeasca inapoi dupa concediu de crestere copil

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am intrat in concediu prenatal in martie 2018, de la compania la care lucram, pe perioada de 2 ani de zile, cumulat cu concediu crestere copil. Trebuie sa revin la lucru in martie 2020, astfel incat am incercat inca din ianuarie sa iau legatura cu angajatorul. Intr-un final, in februarie, m-a contactat si mi-a comunicat ca firma a fost vanduta unui fond de investitii israelian, si ca tot ce poate face pentru mine este sa imi trimita o hartie prin care amandoi sa ne intelegem ca nu mai doresc reintoarcerea la munca. Eu doresc sa ma intorc inapoi, si stiu ca legea ii obliga sa ma primeasca pe o perioada de 6 luni. Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 21 Februarie 2020
Buna ziua,
Va puteti adresa ITM si apoi instantei, daca tot nu doreste sa va reprimeasca.
Firma inca exista, chiar daca acum au alt actionariat si, poate, alta denumire, nu?
Legea nu il obligă sa va primească pe o anumită perioadă de timp ... Legea il obliga sa va reprimeasca la terminarea CCC si sa nu va concediere pe o perioadă de 6 luni de la data revenirii.

Însă în acest interval se poate dispune concedierea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintorcerea din concediul de maternitate ileanagyurka ileanagyurka Buna ziua am citit subiectele de pe forum legate de reintoarcerea din concediul de maternitate,dar tot nu sunt lamurita daca exista o lege prin care ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediul de ingrijire a copilului v_ildiko v_ildiko Buna ziua, Sunt o mamica in concediu de crestere a copilului, care va expira in 5 luni. as vrea sa ma intorc la servici dar se pare ca angajatorul vrea sa ... (vezi toată discuția)