avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conviețuirea cu mama a devenit de nesuportat, cum pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conviețuirea cu mama a devenit de nesuportat, cum pot să reziliez contractul de întreținere? Nu am nicio pretenție și nu mai vreau să fiu întreținătorul ei legal

Buna seara , va rog sa ma ajutati in aceasta situatie :
Sunt unicul copil si in 1996 am incheiat cu parintii mei un contract de intretinere pe timpul vietii iar ei mi-au cedat cu drept de proprietate apartamentul in care locuiau , pastrandu-si dreptul de folosinta pe timpul vietii.
In 2004 tatal meu a decedat . Eu am locuit apoi cu mama mea in acel apartament . Mama are acum 81 de ani si convietuirea a devenit de nesuportat din cauza comportamentului ei . Eu doresc sa reziliez contractul de intretinere fara nici o pretentie si legal sa nu mai fiu intretinatorul ei .Va rog inca o data sa-mi spuneti , ce pot face in situatia dată intrucat sanatatea mea s-a deteriorat in mare parte din cauza mamei mele si nu pot continua viata in acest fel . Mentionez ca ea poate locui in acelasi apartament ca si pana acum deoarece eu am unde sa locuiesc in alta parte. Si inca un lucru : cum ramane cu partea din contract privind pe tatal meu , fata de care mi-am respectat indatoririle contractuale . Ce căi sunt de urmat ?
Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Nikana1 , utilizator 17:55, 23 Februarie 2020
Asa cum spuneti , ce sa se mai schimbe la anii ei ?! A vorbit cu ea si fratele ei , dar ea continua sa fie aceasi .Locuiesc in capatul celalalt al orasului si am probleme medicale serioase . Am vorbit cu ea tot si in toate felurile ca sa inteleaga dar ea continua in felul ei . Nu pot sa scriu aici multe . Va multumesc pentru timpul si sfatul acordat .
atunci, nici nu e nevoie de proces.. alegeti daca ii mai raspundeti sau nu.
V-am scris, daca nu va intereseaza ce se intampla cu casa- contractul, nu va afecteaza daca nu mai prestati intretinere.
Nu raspundeti dvs pt faptele ei, asta referitor la temerea dvs.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire mary222 mary222 am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare donatie Mariana1712 Mariana1712 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: doi batrani care locuiesc in curte cu unicul fiu, au facut act de donatie cu clauza de intretirere (si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare, paula38 paula38 Buna ziua ,situatia mea este urmatoarea,in urma cu 10 ani bunicii mi-au vandut un imobil cu clauza de intretinere,intre timp bunicul a murit ,in contract este ... (vezi toată discuția)