Conviețuirea cu mama a devenit de nesuportat, cum pot să reziliez contractul de întreținere? Nu am nicio pretenție și nu mai vreau să fiu întreținătorul ei legal
Buna seara , va rog sa ma ajutati in aceasta situatie :
Sunt unicul copil si in 1996 am incheiat cu parintii mei un contract de intretinere pe timpul vietii iar ei mi-au cedat cu drept de proprietate apartamentul in care locuiau , pastrandu-si dreptul de folosinta pe timpul vietii.
In 2004 tatal meu a decedat . Eu am locuit apoi cu mama mea in acel apartament . Mama are acum 81 de ani si convietuirea a devenit de nesuportat din cauza comportamentului ei . Eu doresc sa reziliez contractul de intretinere fara nici o pretentie si legal sa nu mai fiu intretinatorul ei .Va rog inca o data sa-mi spuneti , ce pot face in situatia dată intrucat sanatatea mea s-a deteriorat in mare parte din cauza mamei mele si nu pot continua viata in acest fel . Mentionez ca ea poate locui in acelasi apartament ca si pana acum deoarece eu am unde sa locuiesc in alta parte. Si inca un lucru : cum ramane cu partea din contract privind pe tatal meu , fata de care mi-am respectat indatoririle contractuale . Ce căi sunt de urmat ?
Va multumesc anticipat .
Asa cum spuneti , ce sa se mai schimbe la anii ei ?! A vorbit cu ea si fratele ei , dar ea continua sa fie aceasi .Locuiesc in capatul celalalt al orasului si am probleme medicale serioase . Am vorbit cu ea tot si in toate felurile ca sa inteleaga dar ea continua in felul ei . Nu pot sa scriu aici multe . Va multumesc pentru timpul si sfatul acordat .
atunci, nici nu e nevoie de proces.. alegeti daca ii mai raspundeti sau nu.
V-am scris, daca nu va intereseaza ce se intampla cu casa- contractul, nu va afecteaza daca nu mai prestati intretinere.
Nu raspundeti dvs pt faptele ei, asta referitor la temerea dvs.
Drept la mostenire
mary222
am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)