avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot transfera cu laptop (de 5000+ ron) dintr-un ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot transfera cu laptop (de 5000+ ron) dintr-un SRL pe PFA?

Buna ziua,

Acum aprox 6 luni m-am angajat intr-un SRL si aveam nevoie urgenta sa imi achizitionez un laptop dar nu aveam fondurile necesare. Angajatorul meu in respectiva luna trebuia sa imi faca si o marire de salariu. Dupa o discutie cu el am concluzionat ca imi poate achizitiona el laptop-ul si sa nu imi mai faca marirea decat peste aproximativ 4 luni.

Respectivul laptop a costat 7800 RON iar marirea era de aproximativ 2000 lei (brut). Astfel am ramas la acelasi salariu si platind indirect 2000 ron lunar angajatorului meu pentru laptop, ca si cum l-as fi luat in rate.

Intre timp nu mai lucrez acolo si vreau sa trec laptop-ul de pe respectivul SRL la mine pe PFA pentru a-l avea in propriul meu patrimoniu. Intrebarea mea este cum pot transfera laptop-ul de la ei din firma, la mine pe PFA avand in vedere ca eu nu mai trebuie sa platesc nimic pe el fiindca firma mi-a retinut lunar o parte din salariul care trebuia sa fie crescut.

Ei mi-au sugerat ceva de genul sa-mi faca o chitanta cum ca le-am platit in numerar banii pe laptop si sa nu le platesc nimic insa din ce am inteles nu pot avea plati in numerar mai mari de 5000 RON si nici nu imi suna "legal" acest lucru :(

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:18, 23 Februarie 2020
Propunerea lor este corecta pentru ca platile in numerar catre persoane fizice trebuie sa se incadreze in plafonul de 10.000 lei.
Am citit acum mai bine legea 70/2015 si am observat ca aveti dreptate: ca si PF pot plati pana in 10.000 lei, doar ca PFA pot plati pana in 5.000 lei.

Deci ei ar trebui sa imi faca o chitanta pe persoana fizica, nu pe PFA, cu suma laptop-ului si va deveni al meu, nu?
Da, factura si chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun achizitionat pe pfa varuma varuma Pe PFA am achizitionat un laptop si acum doresc sa-l vand catre o persoana fizica pentru a-mi cumpara altul mai performant. Care este procedura corecta pentru ... (vezi toată discuția)
Card de credit ContSters243704 ContSters243704 am o mica pb..anul trecut in septembrie am luat un laptop de la mag [editat] cu card, laptopul a costat 1000 ron cu rate fixe si pe card aveam o limita de ... (vezi toată discuția)