Acum aprox 6 luni m-am angajat intr-un SRL si aveam nevoie urgenta sa imi achizitionez un laptop dar nu aveam fondurile necesare. Angajatorul meu in respectiva luna trebuia sa imi faca si o marire de salariu. Dupa o discutie cu el am concluzionat ca imi poate achizitiona el laptop-ul si sa nu imi mai faca marirea decat peste aproximativ 4 luni.
Respectivul laptop a costat 7800 RON iar marirea era de aproximativ 2000 lei (brut). Astfel am ramas la acelasi salariu si platind indirect 2000 ron lunar angajatorului meu pentru laptop, ca si cum l-as fi luat in rate.
Intre timp nu mai lucrez acolo si vreau sa trec laptop-ul de pe respectivul SRL la mine pe PFA pentru a-l avea in propriul meu patrimoniu. Intrebarea mea este cum pot transfera laptop-ul de la ei din firma, la mine pe PFA avand in vedere ca eu nu mai trebuie sa platesc nimic pe el fiindca firma mi-a retinut lunar o parte din salariul care trebuia sa fie crescut.
Ei mi-au sugerat ceva de genul sa-mi faca o chitanta cum ca le-am platit in numerar banii pe laptop si sa nu le platesc nimic insa din ce am inteles nu pot avea plati in numerar mai mari de 5000 RON si nici nu imi suna "legal" acest lucru :(