avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Luare minor la domiciliul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Luare minor la domiciliul tatalui

Părinți divortati cu un minor de 1 an. Tatăl ă parasit mama inainte de nastere cu câteva luni. A văzut minorul sporadic, in vara anului trecut pe ordonanta presedentiala, iar dupa divort de cateva ori, cu pauza de o luna in decembrie anul trecut si o singura data in ianuarie. La început de februarie promoveaza proces sa ia minorul la el in timpul vizitelor. Din pacate, bebelușul nu reacționează foarte bine la prezenta tatălui în timpul vizitelor. Ar putea hotara instanta ca bebelusul sa fie vizitat fara prezenta mamei? Ținând cont de faptul că tatăl nu stie sa se ocupe de el deoarece căsnicia părinților a durat doar 4 luni, despartindu-se din cauza violenței psihice ă tatălui si a relațiilor extraconjugale ă acestuia. Si ținând cont că de la divort si pana in prezent au trecut doar 3 luni, de comun acord hotarandu-se ca tatăl are un program e vizită din două în două săptămâni câte două ore, învoială prinsă si in dispozitivul sentinței de divort. Precizez ca tatăl plătește pensie alimentară.Multumesc pentru orice parere!
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
andreimargaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 19:10, 23 Februarie 2020
Buna ziua,
Tatal doreste sa mareasca numarul orelor petrecute cu minorul tocmai pentru a-l apropia.
nu cred ca va obtine atat de repede o schimbare a programului, daca nu s-a schimba mare lucru de cand s-a hotarart altceva.
Mai ales ca ziceti ca nu prea a venit in astea 3 luni..
oricum, luati-va avocat.
gi-jane2, moderator
Da, este greu de spus ce ar decide instanta.
Conteaza multe lucruri.
Daca nu isi exercita dreptul decat rar este cu dus si intors pentru ca se poate considera ca nu va afecteaza.
La un an nu mai este bebeluș și cât durează procesul face lejer un an și jumătate.
DA, instantele dau uneori program fără mama la aceasta vârstă.
Faptul ca minorul nu reacționează foarte bine e ceva subiectiv. Nu contează ca părinții au fost căsătoriți o săptămână, trei luni sau 5 ani, contează ca el e tatăl și ca minorul are dreptul sa petreacă timp doar cu el.
Se accepta de regula prezenta mamei dacă tatăl a pus copilul în pericol însă asta pana pe la 2 ani.
Din ce ați postat dumneavoastră nu a reieșit ca pune minorul în pericol și asa cum mama a învățat sa îl îngrijească asa poate învață și el.
Dacă doriți ca vizitele sa fie doar în prezenta mamei va trebuie motive extrem de serioase. Copilul mai e alăptat? Dacă da, ar fi un posibil motiv sa încline balanta în favoarea dumneavoastră, însă doar momentan.
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de unchi/bunici ioanaaaaa ioanaaaaa Buna ziua, Ma poate ajuta, va rog din suflet, cineva, in legatura cu custodia unui bebelus de 4 luni? Mai exact, in urma unor discutii contradictorii ... (vezi toată discuția)